Lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Tidaholm

Se lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Tidaholm. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Tidaholm som finns hos arbetsgivaren.

Vikariat som behandlingssekreterare/behandlingsassistent

Tidaholms kommun med ca 12 800 invånare är belägen i en naturskön trakt mellan Västgötabergen och Hökensås fritidsområde. Kommunen erbjuder rika möjligheter till kultur- och fritidsaktiviteter, ett omfattande föreningsliv samt tillgång till natursköna ströv- och fritidsområden. Närhet och trygghet är våra kännetecken. I Tidaholms kommun arbetar vi aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö. Vi erbjuder olika former av friskvår... Visa mer
Tidaholms kommun med ca 12 800 invånare är belägen i en naturskön trakt mellan Västgötabergen och Hökensås fritidsområde. Kommunen erbjuder rika möjligheter till kultur- och fritidsaktiviteter, ett omfattande föreningsliv samt tillgång till natursköna ströv- och fritidsområden. Närhet och trygghet är våra kännetecken. I Tidaholms kommun arbetar vi aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö. Vi erbjuder olika former av friskvård och rökfri arbetstid.

Vi söker timvikarier till kommunens HVB-hem för barn mellan 4 till 12 år. Tjänsterna har arbetstid på dagar, kvällar och helger.

Som behandlingssekreterare/behandlingsassistent hos oss medverkar du i behandlingsplanering och utför kvalificerat behandlingsarbete. Du deltar i de vardagliga situationerna vilket innebär att du är med och skapar en trygg och förutsägbar miljö som ger barnet möjligheter att arbeta på sin egen utveckling och så småningom ta ett större egenansvar.

I dina arbetsuppgifter ingår samtal, aktiviteter, möten, dokumentation och praktiska sysslor. I din roll har du kontakt med många olika aktörer i barnens nätverk såsom anhöriga, skola och socialtjänst. Arbetet är utmanande, utvecklande och du kommer att lära dig något nytt varje arbetspass. Utöver det stimulerande och meningsfulla arbetet erbjuder vi en engagerad arbetsgrupp i en kreativ miljö.

Vi vill att du har minst en tvåårig eftergymnasial beteendevetenskaplig utbildning. Har du tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdomar i utsatta livssituationer samt en god kännedom eller utbildning i miljöterapi är det meriterande.

Vi söker dig som kan arbeta både självständigt och i team. Du tycker om ett arbete där ingen dag är den andra lik. För att vara bekväm i en sådan roll tror vi att du är lösningsfokuserad och trygg i dig själv. Då omvårdnad och tillsyn är en stor del av arbetet är det viktigt att kunna samarbeta, vara lyhörd och flexibel. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom empatisk förmåga, personlig mognad och stabilitet liksom att du besitter en god självkännedom. Innan anställning kommer utdrag ur misstanke- och belastningsregistret att genomföras.

Då resor ingår i arbetet är körkort ett krav.

Urval och intervjuer kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden, ansök därför redan i dag dock senast 2020-10-31.


Kontaktuppgifter till fackliga representanter hittar ni här: www.tidaholm.se/ledigajobb

Vi tar endast emot ansökan via vår hemsida www.tidaholm.se/ledigajobb

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Programledare anstalten Tidaholm

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Läs mer om anstalten Tidaholms verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/anstalt/tidaholm/#om Anstalten Tidaholm har i nuläget plats för 146 intagna där de flesta är dömd... Visa mer
Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Läs mer om anstalten Tidaholms verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/anstalt/tidaholm/#om

Anstalten Tidaholm har i nuläget plats för 146 intagna där de flesta är dömda till långa strafftider med särskilda villkor om hög säkerhet. Anstalten har ca 200 anställda fördelade inom flera olika yrkesgrupper och kompetenser. Anstalten har högsta nationella säkerhetsklassificeringen och leds av en kriminalvårdschef som tillsammans med ledningsgruppen har det operativa ansvaret. Verksamheten på anstalten är fördelad i 8 olika arbetsområden som leds av en kriminalvårdsinspektör vardera.

ARBETSUPPGIFTER
Som en viktig del av arbetet med att förebygga återfall i brott och arbeta efter Kriminalvårdens vision "Bättre ut" bedrivs omfattande programverksamhet för klienter både i grupp och enskilt. Behandlingsprogrammen är manualstyrda och bedrivs med hög kvalitet och enligt principerna för evidensbaserad praktik. De bygger företrädelsevis på kognitiv beteendeterapi samt social inlärningsteori.

Vid anstalten Tidaholm bedrivs program främst riktade mot kriminalitet, våldsbrott, missbruk och beroende. Det sammansatta programutbudet innebär att du parallellt kommer att leda flera olika program. Programledarens huvudsakliga arbetsuppgifter är att tillsammans med kriminalvårdsinspektör och övriga programledare planera, leda, utveckla och följa upp programverksamheten på anstalten. Tillsammans med övrig personal svarar du för säkerhets- och ordningsfrågor under behandlingsarbetet. Viktigt är ett gott samarbete såväl med andra programledare som med personal på anstalten.

I tjänsten ingår förutom att leda program även administrativa arbetsuppgifter. Arbetet med klienterna sker utifrån ett kognitivt förhållningssätt. Som programledare arbetar du med behandling i grupp för ett antal intagna med betoning på grupprocess. Du har även enskilda samtal som en del i behandlingen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du har förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt och har lätt för att samarbeta med andra människor. I stressiga situationer behåller du ditt lugn och har förmågan att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och anpassar ditt sätt att förmedla budskap utifrån mottagarens förutsättningar. Du ska även ha en fysisk status som möjliggör att agera fysiskt om situationen så kräver.

För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Akademisk utbildning med beteendevetenskaplig inriktning alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
• B-körkort

Det är meriterande om du har:
• Eftergymnasial utbildning inom beteendevetenskap
• Godkänd grundutbildning inom Kriminalvården
• Övriga utbildningar med behandlingsinriktning som Kriminalvården bedömer relevanta
• Klientnära kriminalvårdserfarenhet
• Övrig klientnära arbetslivserfarenhet inom vård och behandling eller inom socialt arbete
• Relevanta språkkunskaper

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Behandlingssekreterare/behandlingsassistent

Tidaholms kommun med ca 12 800 invånare är belägen i en naturskön trakt mellan Västgötabergen och Hökensås fritidsområde. Kommunen erbjuder rika möjligheter till kultur- och fritidsaktiviteter, ett omfattande föreningsliv samt tillgång till natursköna ströv- och fritidsområden. Närhet och trygghet är våra kännetecken. I Tidaholms kommun arbetar vi aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö. Vi erbjuder olika former av friskvår... Visa mer
Tidaholms kommun med ca 12 800 invånare är belägen i en naturskön trakt mellan Västgötabergen och Hökensås fritidsområde. Kommunen erbjuder rika möjligheter till kultur- och fritidsaktiviteter, ett omfattande föreningsliv samt tillgång till natursköna ströv- och fritidsområden. Närhet och trygghet är våra kännetecken. I Tidaholms kommun arbetar vi aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö. Vi erbjuder olika former av friskvård och rökfri arbetstid.

Vi söker nu en behandlingssekreterare/behandlingsassistent till ett vikariat på heltid under ett år med möjlighet till förlängning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Tjänsten har schemalagd arbetstid dagar, kvällar och helger.

Som behandlingssekreterare/behandlingsassistent hos oss medverkar du i behandlingsplanering och utför kvalificerat behandlingsarbete på kommunens HVB-hem för barn. Du deltar i de vardagliga situationerna vilket innebär att du är med och skapar en trygg och förutsägbar miljö som ger barnet möjligheter att arbeta på sin egen utveckling och så småningom ta ett större egenansvar. I dina arbetsuppgifter ingår samtal, aktiviteter, möten, upprättande av genomförandeplaner, dokumentation och praktiska sysslor. I din roll har du kontakt med många olika aktörer i barnens nätverk såsom anhöriga, skola och socialtjänst. Arbetet är utmanande, utvecklande och du kommer att lära dig något nytt varje dag. Utöver det stimulerande och meningsfulla arbetet erbjuder vi en engagerad arbetsgrupp i en kreativ miljö men även handledning, kompetensutveckling och olika former av medarbetardialoger.

För en tjänst som behandlingssekreterare vill vi att du har en akademisk examen, exempelvis som socionom, socialpedagog, socialpsykolog eller med annan beteendevetenskaplig inriktning. För en tjänst som behandlingsassistent vill vi att du har minst en tvåårig eftergymnasial beteendevetenskaplig utbildning.

Har du tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdomar i utsatta livssituationer samt en god kännedom eller utbildning i miljöterapi är det meriterande. Vi söker dig som kan arbeta både självständigt och i team. Du tycker om ett arbete där ingen dag är den andra lik. För att vara bekväm i en sådan här roll tror vi att du är lösningsfokuserad och trygg i dig själv. Då omvårdnad och tillsyn är en stor del av arbetet är det viktigt att kunna samarbeta, vara lyhörd och flexibel. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom empatisk förmåga, personlig mognad och stabilitet liksom att du besitter en god självkännedom. Innan anställning kommer utdrag ur misstanke- och belastningsregistret att genomföras.

Då resor ingår i arbetet är körkort ett krav.

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden, ansök därför redan i dag dock senast 2019-12-20.


Kontaktuppgifter till fackliga representanter hittar ni här: www.tidaholm.se/ledigajobb

Vi tar endast emot ansökan via vår hemsida www.tidaholm.se/ledigajobb

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Vikariat som behandlingssekreterare / behandlingsassistent

Tidaholms kommun med ca 12 800 invånare är belägen i en naturskön trakt mellan Västgötabergen och Hökensås fritidsområde. Kommunen erbjuder rika möjligheter till kultur- och fritidsaktiviteter, ett omfattande föreningsliv samt tillgång till natursköna ströv- och fritidsområden. Närhet och trygghet är våra kännetecken. I Tidaholms kommun arbetar vi aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö. Vi erbjuder olika former av friskvår... Visa mer
Tidaholms kommun med ca 12 800 invånare är belägen i en naturskön trakt mellan Västgötabergen och Hökensås fritidsområde. Kommunen erbjuder rika möjligheter till kultur- och fritidsaktiviteter, ett omfattande föreningsliv samt tillgång till natursköna ströv- och fritidsområden. Närhet och trygghet är våra kännetecken. I Tidaholms kommun arbetar vi aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö. Vi erbjuder olika former av friskvård och rökfri arbetstid.

Vi söker timvikarier till kommunens HVB-hem. Tjänsterna har arbetstid på dagar, kvällar och helger.

Som behandlingssekreterare/behandlingsassistent hos oss medverkar du i behandlingsplanering och utför kvalificerat behandlingsarbete. Du deltar i de vardagliga situationerna vilket innebär att du är med och skapar en trygg och förutsägbar miljö som ger barnet möjligheter att arbeta på sin egen utveckling och så småningom ta ett större egenansvar.

I dina arbetsuppgifter ingår samtal, aktiviteter, möten, dokumentation och praktiska sysslor. I din roll har du kontakt med många olika aktörer i barnens nätverk såsom anhöriga, skola och socialtjänst. Arbetet är utmanande, utvecklande och du kommer att lära dig något nytt varje arbetspass. Utöver det stimulerande och meningsfulla arbetet erbjuder vi en engagerad arbetsgrupp i en kreativ miljö.

Vi vill att du har minst en tvåårig eftergymnasial beteendevetenskaplig utbildning. Har du tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdomar i utsatta livssituationer samt en god kännedom eller utbildning i miljöterapi är det meriterande.

Vi söker dig som kan arbeta både självständigt och i team. Du tycker om ett arbete där ingen dag är den andra lik. För att vara bekväm i en sådan roll tror vi att du är lösningsfokuserad och trygg i dig själv. Då omvårdnad och tillsyn är en stor del av arbetet är det viktigt att kunna samarbeta, vara lyhörd och flexibel. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom empatisk förmåga, personlig mognad och stabilitet liksom att du besitter en god självkännedom. Innan anställning kommer utdrag ur misstanke- och belastningsregistret att genomföras.

Då resor ingår i arbetet är körkort ett krav.

Urval och intervjuer kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden, ansök därför redan i dag dock senast 2019-08-31.


Kontaktuppgifter till fackliga representanter hittar ni här: www.tidaholm.se/ledigajobb

Vi tar endast emot ansökan via vår hemsida www.tidaholm.se/ledigajobb

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre