Lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Tidaholm

Se lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Tidaholm. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Tidaholm som finns hos arbetsgivaren.

Programledare anstalten Tidaholm

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Läs mer om anstalten Tidaholms verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/anstalt/tidaholm/#om Anstalten Tidaholm har i nuläget plats för 146 intagna där de flesta är dömd... Visa mer
Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Läs mer om anstalten Tidaholms verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/anstalt/tidaholm/#om

Anstalten Tidaholm har i nuläget plats för 146 intagna där de flesta är dömda till långa strafftider med särskilda villkor om hög säkerhet. Anstalten har ca 200 anställda fördelade inom flera olika yrkesgrupper och kompetenser. Anstalten har högsta nationella säkerhetsklassificeringen och leds av en kriminalvårdschef som tillsammans med ledningsgruppen har det operativa ansvaret. Verksamheten på anstalten är fördelad i 8 olika arbetsområden som leds av en kriminalvårdsinspektör vardera.

ARBETSUPPGIFTER
Som en viktig del av arbetet med att förebygga återfall i brott och arbeta efter Kriminalvårdens vision "Bättre ut" bedrivs omfattande programverksamhet för klienter både i grupp och enskilt. Behandlingsprogrammen är manualstyrda och bedrivs med hög kvalitet och enligt principerna för evidensbaserad praktik. De bygger företrädelsevis på kognitiv beteendeterapi samt social inlärningsteori.

Vid anstalten Tidaholm bedrivs program främst riktade mot kriminalitet, våldsbrott, missbruk och beroende. Det sammansatta programutbudet innebär att du parallellt kommer att leda flera olika program. Programledarens huvudsakliga arbetsuppgifter är att tillsammans med kriminalvårdsinspektör och övriga programledare planera, leda, utveckla och följa upp programverksamheten på anstalten. Tillsammans med övrig personal svarar du för säkerhets- och ordningsfrågor under behandlingsarbetet. Viktigt är ett gott samarbete såväl med andra programledare som med personal på anstalten.

I tjänsten ingår förutom att leda program även administrativa arbetsuppgifter. Arbetet med klienterna sker utifrån ett kognitivt förhållningssätt. Som programledare arbetar du med behandling i grupp för ett antal intagna med betoning på grupprocess. Du har även enskilda samtal som en del i behandlingen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du har förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt och har lätt för att samarbeta med andra människor. I stressiga situationer behåller du ditt lugn och har förmågan att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och anpassar ditt sätt att förmedla budskap utifrån mottagarens förutsättningar. Du ska även ha en fysisk status som möjliggör att agera fysiskt om situationen så kräver.

För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Akademisk utbildning med beteendevetenskaplig inriktning alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
• B-körkort

Det är meriterande om du har:
• Eftergymnasial utbildning inom beteendevetenskap
• Godkänd grundutbildning inom Kriminalvården
• Övriga utbildningar med behandlingsinriktning som Kriminalvården bedömer relevanta
• Klientnära kriminalvårdserfarenhet
• Övrig klientnära arbetslivserfarenhet inom vård och behandling eller inom socialt arbete
• Relevanta språkkunskaper

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Behandlingsassistenter till Kulabodan Behandlingshem i Skövde!

Vill du vara en del av ett team i en spännande fas? Vi hjälper nu vår kund Kulabodan som håller till i Skövde med att fylla upp sin personalgrupp med nya medarbetare. Kulabodan erbjuder ett utmanande och utvecklande arbete i en vackert belägen lantlig miljö. Deras team skall nu utökas med 4 tjänster, ett härligt team med mycket energi och kreativitet. På Kulabodan vill de ge sina nya kollegor möjlighet att komma in i ett upparbetat team med mycket erfa... Visa mer
Vill du vara en del av ett team i en spännande fas?
Vi hjälper nu vår kund Kulabodan som håller till i Skövde med att fylla upp sin personalgrupp med nya medarbetare.


Kulabodan erbjuder ett utmanande och utvecklande arbete i en vackert belägen lantlig miljö. Deras team skall nu utökas med 4 tjänster, ett härligt team med mycket energi och kreativitet. På Kulabodan vill de ge sina nya kollegor möjlighet att komma in i ett upparbetat team med mycket erfarenhet och arbetsglädje.
De kommer att erbjuda intern utbildning och möjlighet till utveckling. De har extern handledning 1 dag/månad och utbildar sin personal kontinuerligt.


Vi söker Dig som är socialpedagog, behandlingspedagog, socionom eller har annan adekvat beteendevetenskaplig utbildning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och erfarenhet av arbete med ungdomar i utsatta situationer. Lång erfarenhet av behandlingsarbete är önskvärt.


Kulabodan är ett litet behandlingshem som tar emot ungdomar i åldern 10-18 år.
De har ett psykodynamiskt synsätt och utgår från att tidiga relationer påverkar vår möjlighet till mentalisering och förståelse för sig själv och andra.
Ungdomarna som kommer till Kulabodan har på grund av tidiga trauman och/eller psykiatrisk problematik ett omfattande behov av vård och vuxenstöd i sin vardag. En viktig del av behandlingen är att lära ungdomarna att skapa och bevara relationer.
Att skapa positiva och gemensamma upplevelser och minne ihop med ungdomarna är viktigt. Hos dem är traditioner, musik, djur, natur och olika former av kreativa uttryck en viktig del av behandlingen, de ser därför gärna att du har något specialintresse som kan utvecklas tillsammans med barnen hos dem. Omsorgsperspektivet, förståelse för trauma och anknytningsproblematik är viktiga grundpelare i verksamheten.
Du behöver kunna jobba individuellt då mycket arbete är en mot en, men förmågan att kunna delta i processer och reflektera tillsammans teamet är en viktig del av arbetet.


Det finns möjlighet till arbete i olika omfattningsgrad och intervjuer sker löpande.

Är du den vi söker? – Skicka din ansökan redan idag. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut. Sök tjänsten via länken och kontakta ansvariga rekryterare Malin Blomqvist på 073-505 93 26 vid frågor.
Detta är en rekrytering och du blir direkt anställd av vår kund.
Genom att skicka in dina handlingar till oss på Prowork – så godkänner du vår Integritetspolicy som finns att läsa på www.prowork.se Visa mindre

Sommarvikarier sökes till socialpsykiatrin

Är du en person som vill bidra till att medborgare som behöver extra stöd ska få en bättre vardag, då kanske sommarjobbet inom socialpsykiatrin är något för dig. I Tidaholm har vi den lilla kommunens fördelar; nära till varandra, till idéerna och till besluten. Kommunen som arbetsgivare satsar på en hälsofrämjande arbetsplats med bra arbetsvillkor. Här får du chansen att utvecklas, både personligen och professionellt, i en stöttande och uppmuntrande miljö... Visa mer
Är du en person som vill bidra till att medborgare som behöver extra stöd ska få en bättre vardag, då kanske sommarjobbet inom socialpsykiatrin är något för dig.

I Tidaholm har vi den lilla kommunens fördelar; nära till varandra, till idéerna och till besluten. Kommunen som arbetsgivare satsar på en hälsofrämjande arbetsplats med bra arbetsvillkor. Här får du chansen att utvecklas, både personligen och professionellt, i en stöttande och uppmuntrande miljö.

Arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter ingår att ge den enskilde stöd till att klara vardagen. Det kan innebära att vara ett socialt stöd, handleda och motivera till aktivering. Arbetsuppgifterna kan också omfatta fysisk omvårdnad och stöd vid handling, tvätt och städning. Arbetet är varierat men förutsätter att du är ansvarstagande, noggrann och har hög servicekänsla.

Kvalifikationer
För att passa för jobbet behöver du tycka om att arbeta med människor. Du är trygg och har förmåga att skapa relationer samtidigt som du stöttar personer så att de får förutsättningar för en fungerande vardag.

Det är önskvärt att du har omvårdnads- eller socialpedagogiskutbildning. Erfarenhet inom området är meriterande och du behöver ha goda kunskaper i svenska, dvs behärska svenska i tal och skrift.

Körkort B är ett krav.  

Arbetstiden är schemalagd, vilket kan innebära dag, kväll, sovande jour och helgtjänstgöring.
Semesterperioden är förlagd veckorna 26–33, ange i ansökan vilka veckor du kan/vill jobba.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansök senast 2024-04-30.

Kontaktuppgifter till fackliga representanter hittar ni här: https://tidaholm.se/ledigajobb

Vi tar endast emot ansökan via vår hemsida https://tidaholm.se/ledigajobb

Livet i Skaraborg är en webbplats som visar möjligheterna som finns i Skaraborg. På https://www.livetiskaraborg.se kan du läsa mer om fritidsaktiviteter, boende och mycket annat.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Vikariat som behandlingssekreterare / behandlingsassistent

Tidaholms kommun med ca 12 800 invånare är belägen i en naturskön trakt mellan Västgötabergen och Hökensås fritidsområde. Kommunen erbjuder rika möjligheter till kultur- och fritidsaktiviteter, ett omfattande föreningsliv samt tillgång till natursköna ströv- och fritidsområden. Närhet och trygghet är våra kännetecken. I Tidaholms kommun arbetar vi aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö. Vi erbjuder olika former av friskvår... Visa mer
Tidaholms kommun med ca 12 800 invånare är belägen i en naturskön trakt mellan Västgötabergen och Hökensås fritidsområde. Kommunen erbjuder rika möjligheter till kultur- och fritidsaktiviteter, ett omfattande föreningsliv samt tillgång till natursköna ströv- och fritidsområden. Närhet och trygghet är våra kännetecken. I Tidaholms kommun arbetar vi aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö. Vi erbjuder olika former av friskvård och rökfri arbetstid.

Vi söker timvikarier till kommunens HVB-hem. Tjänsterna har arbetstid på dagar, kvällar och helger.

Som behandlingssekreterare/behandlingsassistent hos oss medverkar du i behandlingsplanering och utför kvalificerat behandlingsarbete. Du deltar i de vardagliga situationerna vilket innebär att du är med och skapar en trygg och förutsägbar miljö som ger barnet möjligheter att arbeta på sin egen utveckling och så småningom ta ett större egenansvar.

I dina arbetsuppgifter ingår samtal, aktiviteter, möten, dokumentation och praktiska sysslor. I din roll har du kontakt med många olika aktörer i barnens nätverk såsom anhöriga, skola och socialtjänst. Arbetet är utmanande, utvecklande och du kommer att lära dig något nytt varje arbetspass. Utöver det stimulerande och meningsfulla arbetet erbjuder vi en engagerad arbetsgrupp i en kreativ miljö.

Vi vill att du har minst en tvåårig eftergymnasial beteendevetenskaplig utbildning. Har du tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdomar i utsatta livssituationer samt en god kännedom eller utbildning i miljöterapi är det meriterande.

Vi söker dig som kan arbeta både självständigt och i team. Du tycker om ett arbete där ingen dag är den andra lik. För att vara bekväm i en sådan roll tror vi att du är lösningsfokuserad och trygg i dig själv. Då omvårdnad och tillsyn är en stor del av arbetet är det viktigt att kunna samarbeta, vara lyhörd och flexibel. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom empatisk förmåga, personlig mognad och stabilitet liksom att du besitter en god självkännedom. Innan anställning kommer utdrag ur misstanke- och belastningsregistret att genomföras.

Då resor ingår i arbetet är körkort ett krav.

Urval och intervjuer kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden, ansök därför redan i dag dock senast 2019-08-31.


Kontaktuppgifter till fackliga representanter hittar ni här: www.tidaholm.se/ledigajobb

Vi tar endast emot ansökan via vår hemsida www.tidaholm.se/ledigajobb

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Vikariat som behandlingssekreterare/behandlingsassistent

Tidaholms kommun med ca 12 800 invånare är belägen i en naturskön trakt mellan Västgötabergen och Hökensås fritidsområde. Kommunen erbjuder rika möjligheter till kultur- och fritidsaktiviteter, ett omfattande föreningsliv samt tillgång till natursköna ströv- och fritidsområden. Närhet och trygghet är våra kännetecken. I Tidaholms kommun arbetar vi aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö. Vi erbjuder olika former av friskvår... Visa mer
Tidaholms kommun med ca 12 800 invånare är belägen i en naturskön trakt mellan Västgötabergen och Hökensås fritidsområde. Kommunen erbjuder rika möjligheter till kultur- och fritidsaktiviteter, ett omfattande föreningsliv samt tillgång till natursköna ströv- och fritidsområden. Närhet och trygghet är våra kännetecken. I Tidaholms kommun arbetar vi aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö. Vi erbjuder olika former av friskvård och rökfri arbetstid.

Vi söker timvikarier till kommunens HVB-hem för barn mellan 4 till 12 år. Tjänsterna har arbetstid på dagar, kvällar och helger.

Som behandlingssekreterare/behandlingsassistent hos oss medverkar du i behandlingsplanering och utför kvalificerat behandlingsarbete. Du deltar i de vardagliga situationerna vilket innebär att du är med och skapar en trygg och förutsägbar miljö som ger barnet möjligheter att arbeta på sin egen utveckling och så småningom ta ett större egenansvar.

I dina arbetsuppgifter ingår samtal, aktiviteter, möten, dokumentation och praktiska sysslor. I din roll har du kontakt med många olika aktörer i barnens nätverk såsom anhöriga, skola och socialtjänst. Arbetet är utmanande, utvecklande och du kommer att lära dig något nytt varje arbetspass. Utöver det stimulerande och meningsfulla arbetet erbjuder vi en engagerad arbetsgrupp i en kreativ miljö.

Vi vill att du har minst en tvåårig eftergymnasial beteendevetenskaplig utbildning. Har du tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdomar i utsatta livssituationer samt en god kännedom eller utbildning i miljöterapi är det meriterande.

Vi söker dig som kan arbeta både självständigt och i team. Du tycker om ett arbete där ingen dag är den andra lik. För att vara bekväm i en sådan roll tror vi att du är lösningsfokuserad och trygg i dig själv. Då omvårdnad och tillsyn är en stor del av arbetet är det viktigt att kunna samarbeta, vara lyhörd och flexibel. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom empatisk förmåga, personlig mognad och stabilitet liksom att du besitter en god självkännedom. Innan anställning kommer utdrag ur misstanke- och belastningsregistret att genomföras.

Då resor ingår i arbetet är körkort ett krav.

Urval och intervjuer kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden, ansök därför redan i dag dock senast 2020-10-31.


Kontaktuppgifter till fackliga representanter hittar ni här: www.tidaholm.se/ledigajobb

Vi tar endast emot ansökan via vår hemsida www.tidaholm.se/ledigajobb

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Behandlingssekreterare/behandlingsassistent

Tidaholms kommun med ca 12 800 invånare är belägen i en naturskön trakt mellan Västgötabergen och Hökensås fritidsområde. Kommunen erbjuder rika möjligheter till kultur- och fritidsaktiviteter, ett omfattande föreningsliv samt tillgång till natursköna ströv- och fritidsområden. Närhet och trygghet är våra kännetecken. I Tidaholms kommun arbetar vi aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö. Vi erbjuder olika former av friskvår... Visa mer
Tidaholms kommun med ca 12 800 invånare är belägen i en naturskön trakt mellan Västgötabergen och Hökensås fritidsområde. Kommunen erbjuder rika möjligheter till kultur- och fritidsaktiviteter, ett omfattande föreningsliv samt tillgång till natursköna ströv- och fritidsområden. Närhet och trygghet är våra kännetecken. I Tidaholms kommun arbetar vi aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö. Vi erbjuder olika former av friskvård och rökfri arbetstid.

Vi söker nu en behandlingssekreterare/behandlingsassistent till ett vikariat på heltid under ett år med möjlighet till förlängning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Tjänsten har schemalagd arbetstid dagar, kvällar och helger.

Som behandlingssekreterare/behandlingsassistent hos oss medverkar du i behandlingsplanering och utför kvalificerat behandlingsarbete på kommunens HVB-hem för barn. Du deltar i de vardagliga situationerna vilket innebär att du är med och skapar en trygg och förutsägbar miljö som ger barnet möjligheter att arbeta på sin egen utveckling och så småningom ta ett större egenansvar. I dina arbetsuppgifter ingår samtal, aktiviteter, möten, upprättande av genomförandeplaner, dokumentation och praktiska sysslor. I din roll har du kontakt med många olika aktörer i barnens nätverk såsom anhöriga, skola och socialtjänst. Arbetet är utmanande, utvecklande och du kommer att lära dig något nytt varje dag. Utöver det stimulerande och meningsfulla arbetet erbjuder vi en engagerad arbetsgrupp i en kreativ miljö men även handledning, kompetensutveckling och olika former av medarbetardialoger.

För en tjänst som behandlingssekreterare vill vi att du har en akademisk examen, exempelvis som socionom, socialpedagog, socialpsykolog eller med annan beteendevetenskaplig inriktning. För en tjänst som behandlingsassistent vill vi att du har minst en tvåårig eftergymnasial beteendevetenskaplig utbildning.

Har du tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdomar i utsatta livssituationer samt en god kännedom eller utbildning i miljöterapi är det meriterande. Vi söker dig som kan arbeta både självständigt och i team. Du tycker om ett arbete där ingen dag är den andra lik. För att vara bekväm i en sådan här roll tror vi att du är lösningsfokuserad och trygg i dig själv. Då omvårdnad och tillsyn är en stor del av arbetet är det viktigt att kunna samarbeta, vara lyhörd och flexibel. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom empatisk förmåga, personlig mognad och stabilitet liksom att du besitter en god självkännedom. Innan anställning kommer utdrag ur misstanke- och belastningsregistret att genomföras.

Då resor ingår i arbetet är körkort ett krav.

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden, ansök därför redan i dag dock senast 2019-12-20.


Kontaktuppgifter till fackliga representanter hittar ni här: www.tidaholm.se/ledigajobb

Vi tar endast emot ansökan via vår hemsida www.tidaholm.se/ledigajobb

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre